Skytte utomhus – packa rätt

Många skytteklubbar ligger ute i skogen eller på mer avskilda områden för att inte störa omgivningen. Det är också vanligt att åka på läger när man är med i en skytteklubb. Och då ska man ha med sig rätt saker för att ha en lyckad resa.

biathlon skidskytte winter training gun_366756035

Kläder

Varma kläder gör stor skillnad. Tänk dig att du är en elitidrottare som tränar utomhus, för det är sådana plagg man ska ha på sig om man ska vara ute hela dagarna. Flera lager är att föredra under höst och vinter, än ett-två tjocka plagg. Flera lager gör det lättare för materialen att andas och du kan själv kontrollera temperaturen genom att ta av och på plagg.

Eftersom skytte sker stående kan det vara bra med lite tjockare material än de som tränar löpning eller orientering. Man jobbar inte upp blodcirkulationen och värmen lika bra när man är stillastående.

Håller man dock på med skidskytte är det viktigt att klä sig i tajta kläder för att minska aerodynamiken och verkligen satsa på samma outfits som elitidrottare har.

Proviant

Man får så klart inte missa att packa med sina favoritsaker och godisar när man ska vara borta några dagar. Man kan inte tillfredsställa allas behov, det går inte att laga allas favoritmaträtter. Är man petig i maten eller den sortens person som gillar att äta några rutor choklad medan man läser en bok, är det bra att packa med sig lite egen proviant.

Proteinkakor är jättebra på att stilla hungern och mindre onyttiga än godis, dessutom är de enkla att baka själv. Riskakor och salta kex är också bra nödproviant för den som har svårt att få i sig något på morgonen eller för att få i sig lite extra salt under en varm höstdag i varma kläder.