Så fixar du en unik stil inför jakten

Funktionskläder är möjligen det absolut bästa att använda när jaktsäsongen är igång, men för vissa är stil viktigare än funktion. Kanske finns det en lite romantiserad fantasi om att ströva runt i skog och makt på jakt efter sin föda, lite som förr i tiden eller varför inte som en vagabond i det amerikanska vildmarken. Men vill man leva ut den fantasin nu duger inte de moderna jaktkläderna i funktionsmaterial. Men lugn, det finns faktiskt med marknad med kvalitetskläder för dig som vill ha en helt annan stil.

Engelsk godsherre eller en vagabond, du bestämmer men vad är det för plagg som verkligen kan skapa den stilen. Den första är utan tvekan den långa rocken, tänk Sherlock Holmes. Det finns många alternativ av den typen av rockar hos Brand by nature i bra och slittåliga material, såsom oljerockar, som lämpar sig väl för äventyr i skog och natur. Även ett par slitstarka överbyxor kan vara en god idé för att hålla väta och smuts borta under turerna i naturen.

Skor är en annan viktig del i klädseln. Även om stilen är prioriterad så betyder inte att man är beredd att gå omkring med våta fötter och frysa under tidig vår och sen höst. Kängor i skinn med snörning eller chelsea boots (som man bara kan bra på utan att snöra) är bra alternativ som är både snygga och bekväma. För att mota bort kylan är klassiska raggsockor eller ullstrumpor ett bra alternativ som andas men samtidigt håller fötterna varma. Sist men verkligen inte minst är huvudbonaden. Om du verkligen vill leva ut vildmarksfantasien så finns det en detalj som är viktigare än någon annan, hatten. Skinhattar är både snygga och otroligt hållbara dessutom blir dom bara snyggare med åren när skinnet fått karaktär, men det är också viktigt att ha hand om sin skinnhatt och behandla den för att den skall stå sig fint mot vätan.