Fotografera skytte och vapen

För dem som gillar skytte och vapen kan det vara roligt att föreviga vissa ögonblick. Fotografer vet att man måste tackla varje nytt motiv på olika sätt för att få de rätta bilderna. Och när du själv ska fotografera på skyttebanan är det många saker som ska klicka för att du ska få en bra bild.

Hastighet

De läckraste bilderna är när vi ser en avfyrad kula färdas genom olika föremål, men det är inte enkelt att göra. Det kräver goda kunskaper om ljus och din kameras funktioner. Du kan behöva köpa en del extratillbehör eller nytt objektiv för att kameran ska vara snabb nog att fånga kulans fart. Du kan prata med experter på Cyberphoto för att hitta rätt produkter för den här typen av fotografering. Du får räkna med att lägga några tusenlappar mer än du kanske är van vid, för höghastighetsfotografering krävs de bästa prylarna!

Skjutbana och tävling

Vill du hellre fotografera i större sammanhang behöver du en bra zoom på kamera eller extra objektiv för att kunna ta klara bilder på avstånd. På skjutbanor och under tävlingar står betraktare på behörigt avstånd av säkerhetsskäl, du behöver zooma in för att fånga detaljerna. Det gäller också att du förflyttar dig under dagen, ta inte bara bilder från en och samma punkt även om läget känns bra. Du kan få mer nyansering och hitta intressanta vinklar. Om du funderar på att sälja eller publicera bilderna ska du ta ett flertal bilder på platser där ingen annan fotograf står, kanske du fångar vinnarbilder som tidningarna vill ha?